Nederlands English Francais Deutsch
Keizerserf 25, Nijverdal (NL, 7442 MG)
Vervoer & verkeer


Cultuur & vrije tijd


Overig


Verkeersinfo

0 files

De laatste wijziging was:
maandag 21 januari 2019 12:30:07

Weer

Kans op lokale gladheid, morgen van het westen uit sneeuw Verwachting voor vandaag en morgen

Het is op de meeste plaatsen zonnig, maar in het noorden zijn er wolkenvelden. Zeer lokaal kan het vanochtend glad zijn door rijp, met name op bruggen en viaducten. In het noorden valt er plaatselijk lichte (winterse) neerslag, die op een koude ondergrond kortstondig aanleiding zou kunnen geven tot ijzel. De maximumtemperatuur loopt uiteen van +1°C in het oosten en zuidoosten tot +5°C langs de noordwestkust. De wind wordt overal zuidwestelijk en neemt toe naar zwak tot matig.

Vanavond kan er in het noorden nog steeds af en toe wat lichte (winterse) neerslag vallen, bij temperaturen rond het vriespunt kan dit opnieuw voor lokale gladheid zorgen. Verder is er in de nacht naar dinsdag op de meeste plaatsen aanvankelijk weinig bewolking. In de loop van de nacht neemt van het westen uit geleidelijk de bewolking toe. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -1°C aan zee tot lokaal nog -6°C in het zuidoosten. De wind wordt zuid en neemt toe naar matig, langs de kust naar (vrij) krachtig.

Morgen overdag is het bewolkt en vanaf halverwege de ochtend gaat het van het westen uit sneeuwen. De sneeuw bereikt het oosten van het land pas in de tweede helft van de middag, tegelijkertijd kan de neerslag in het westen overgaan in wat lichte regen of motregen alvorens het daar droog wordt. Op veel plaatsen kan er zich een sneeuwdek vormen van 1-3 cm. De maximumtemperatuur ligt op veel plaatsen net iets boven het vriespunt, alleen langs de westkust loopt de temperatuur iets verder op. De wind is zuid en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. In de middag draait de wind in het westen naar zuidwestelijke richtingen en neemt daarbij af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/01/2019 09.57 uur LT

   (Bron: weeronline.nl)